Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ : ΔΩΡΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ



Στην σημαντική δωρεά ενος πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου προχώρησε η εταιρία UNIPHARMA ΚΕΛΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΑΒΕΕ προς το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια της υγειονομικής θωράκισης του νησιού μας. 

VIDEO: Τα καμίνια της Σάμου

Απόσπασμα από το πρώτο μέρος της σειράς "Χειροποίητα" με παραδοσιακές ασχολίες της Σάμου και μοναδικούς τεχνίτες. Εδώ παρουσιάζεται ο πατροπαράδοτος τρόπος παραγωγής κάρβουνου με χειροποίητα καμίνια.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

VIDEO : Battleship of Samos 1824


Battleship of Samos 1824
Greece Vs Ottoman Empire

Historical research: Christos Landrou
Narrator : Katerina Giannoula
Music: Manolis Kalomiris (1883-1962) (Grèce)
Symphony No.1 "Levendia", « A Symphony of Manliness » (version 1920)
Dir : Byron Fidetzis

1- Heroically and passionately -- Maestoso pathetico (15.20)

VIDEO : Η Τεχνολογία των Θεών



Ο αντισυνταγματάρχης του Τεχνικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού και εμπειρογνώμονος των εξοπλισμών Ιωάννης Λάζαρης επιχειρεί την κατανοήση της υψηλής τεχνολογίας μιας μακρυνής αλλά και χρυσής για την ανθρωπότητα εποχής υψηλού, παγκόσμιας εμβέλειας πολιτισμού, που αναπτύχθηκε στο απώτατο παρελθόν και καθαρά και με σαφήνεια περιγράφεται στην Μυθολογία μας. Πέρα όμως από την μυθολογία διερευνώνται πλείστα αρχαιολογικά ευρήματα που απαντώνται παγκοσμίως, και τα οποία λόγω της επικρατούσας δογματικής γραμμικώς αύξουσας αντίληψης για την εξέλιξη του πολιτισμού δεν έχουν τύχει ακόμη της κατάλληλης προσοχής, ώστε να εξετασθούν επιστημονικά και να αναλυθούν τεχνικά, με αποτέλεσμα να αγνοούνται και να παραβλέπονται συστηματικά. Δείτε την ομιλία στην εκδήλωση της ομάδας Κ.Α.Π.Α (Κέντρο Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου) στο Καρλόβασι της Σάμου στις 20 Μαρτίου του 2004.






VIDEO : Σάμος, 6 Αυγούστου 1824 η Ναυμαχία της Μυκάλης


Την 6η Αυγούστου 1824 η Σάμος γλύτωσε για μία ακόμα φορά. Ο τουρκικός στόλος, με ναύαρχο τον Χοσρέφ Πασά και πολύ στρατό, έφτασε στην Σάμο. Οι Τούρκοι επι ένα μήνα, με συνεχείς και αλλεπάλληλες επιθέσεις και αποβάσεις τις οποίες απέκρουαν οι Σάμιοι, προσπαθούσαν να πατήσουν το νησί.


Κείμενο: Χρίστος Λάνδρου
Αφήγηση : Γιάννης Μανδουραράκης
Μουσική : Η συμφωνία της Λεβεντιάς Μανώλης Καλομοίρης
Manolis Kalomiris (1883-1962) (Grèce)
Symphony No.1 "Levendia", « A Symphony of Manliness » (version 1920)
Dir : Byron Fidetzis

1- Heroically and passionately -- Maestoso pathetico (15.20)

VIDEO: Μικρή φώκια μονάχους-μονάχους η μασκότ της Σάμου



Τη δική της μασκότ απέκτησε πριν από αρκετούς μήνες η Σάμος. Πρόκειται για μία μικρή φώκια μονάχους - μονάχους που παρουσιάζεται σε διάφορες παραλίες στην ανατολική πλευρά του νησιού. η συγκεκριμένη φώκια είναι πολύ κοινωνική και δεν ενοχλέιται καθόλου απο τους ανρώπους ενώ θα έλεγε κανείς ότι επιζητά την παρέα τους. Σύμφωνα με το ινστιτούτο θαλασσίων ερευνών Αρχιπέλαγος πρόκειται για μία ιδιαίτερη μεσογειακή φώκια η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας επιλέγει τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, αντί για τις απόκρημνες ακτές, όπου θα την συναντούσαμε φυσιολογικά. Τις νύχτες επιστρέφει στη θάλασσα όπου ψαρεύει και τρέφεται κανονικά. Η μικρή φώκια μονάχους- μονάχους απέκτησε και όνομα, Αργυρώ την φωνάζουν πλέον αυτοί που την ξέρουν και αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν ξεχωριστό κάτοικο του όμορφου νησιού.


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

VIDEO: UFO μια γήινη προσέγγιση


Η ομάδα Κ.Α.Π.Α (Κέντρο Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου) στο Καρλόβασι της Σάμου και οι ερευνητές Μάκης Ποδότας και Γιώργος Κασιμάτης  σε ...γήινες Προσεγγίσεις πάνω στο θέμα των Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων.


Θέματα ομιλιών: 

Μάκης Ποδότας: Φαινόμενο UFO: Φαντασία ή πραγματικότητα; 
Γιώργος Κασιμάτης: Γήινες προσεγγίσεις του τρόπου πτήσης των ΑΤΙΑ
22 11 2003

«Α.Τ.Ι.Α. γήινες Προσεγγίσεις»
Μάκης Ποδότας - Γιώργος Κασιμάτης