Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

VIDEO Σάμος Jurassic world


Η Σάμος δεν είναι ένα απλό νησί με ήλιο, θάλασσα και πράσινο. Έχει μεγάλη ιστορία, προϊστορία,έθιμα, παραδόσεις και θρύλους.
Είχε όμως και δεινόσαυρους και ελέφαντες και τίγρεις και ιπποπόταμους και άλλα πολλά που θα μπορούσε άνετα να είναι το νησί στην ταινία του Jurassic Word.


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΜΟΣ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ



Απο την σειρά «ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»  της ΕΡΤ το επεισόδιο «ΣΑΜΟΣ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ», ξυπνώντας μνήμες αλλοτινών καιρών και ένα παρελθόν γεμάτο μύθους και ιστορίες. Ένα νησί γνωστό για το κρασί και τις προσωπικότητες που παρείχε στην ελληνική ιστορία, όπως τον ΠΥΘΑΓΟΡΑ και τον ΑΙΣΩΠΟ. Πραγματοποιεί περιήγηση στα Αρχαία ερείπια και μνημεία δοξασμένου παρελθόντος. Επίσης, παραθέτει πληροφορίες για το Ευπαλίνειο όρυγμα το οποίο αποτελεί ένα μηχανικό έργο αξεπέραστο στην ιστορία της μηχανικής τεχνολογίας και τεκμήριο του υψηλού επίπεδου τεχνογνωσίας των Ελλήνων μηχανικών του 6ου π. Χ. αιώνα και αφορά τη διάνοιξη του αγωγού ύδρευσης διαμέσου του όρους ΑΜΠΕΛΟΣ, για την υδροδότηση της πρωτεύουσας της ΣΑΜΟΥ. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται προβάλλοντας το γραφικό λιμάνι, το οποίο διαθέτει τη μόνη μαρίνα του νησιού, και έχει διατηρήσει τα παραδοσιακά του σπίτια και αρχοντικά. Η εκπομπή πλαισιώνεται με αναφορά σε ιστορικές φιγούρες και μυθικά πρόσωπα, προβάλλοντας την ιστορία του νησιού που παραμένει ζωντανή μέσα στους αιώνες.

Χρονολογία Παραγωγής / Πρώτης Εκπομπής
Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 1992


Συντελεστές
Αφήγηση:
ΒΕΡΑ ΣΤΡΑΤΑΚΟΥ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΟΣ

Ιστορικός Σύμβουλος – Έρευνα:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΟΣ

Εμφανίζονται οι Ηθοποιοί:
ΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΖΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μουσική:
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ

Σκίτσα:
ΣΤΑΘΗΣ

Μοντάζ:
ΤΑΚΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

Διεύθυνση Φωτογραφίας:
ΣΥΡΑΚΟΣ ΔΑΝΑΛΗΣ

Διεύθυνση Παραγωγής:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Σενάριο – Σκηνοθεσία:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗΣ

Ηχοληψία:
ΝΙΚΟΣ ΣΦΕΤΣΑΣ

Δημοσιογραφική Επιμέλεια:
ΑΝΝΑ ΜΠΑΛΗ

Βοηθός Παραγωγής:
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΔΑΚΗ

Γραμματεία Παραγωγής:
ΛΑΜΠΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

Τρικέζα:
ΕΛΛΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

4 tips για το νυφικό μετά τον γάμο


Παντρεύτηκες και το ωραίο σου νυφικό αραχνιάζει στην ντουλάπα ή μήπως όχι ;